Beschamende podium blunders

Featured image for “Beschamende podium blunders”

Laatst vroeg iemand me: "Wat is de grootste blunder die jij ooit hebt gemaakt op het podium?". Ik moest even nadenken, want in de 12 jaar dat ik op het podium sta, zijn er veel dingen mis gegaan...

"Wacht hier, ik ben zo terug!"

In 2008 gaf ik een goochelshow op een evenement in Rotterdam.
Het ging lekker. Ik was bezig met een spectaculaire goocheltruc met een spel kaarten.

Ik had een vrijwilliger uit de zaal gevraagd om het podium op te komen om te assisteren. Hij had een kaart gekozen en deze terug in het kaartspel geschud.

Toen ik het kaartspel in het kaartendoosje wilde doen, ontdekte ik dat het doosje nog in mijn koffer zat. Mijn koffer lag in mijn kleedkamer, één verdieping hoger! Zonder doosje kon ik de act onmogelijk afmaken!
Zonder daar verder bij na te denken rende ik van het podium af, waar ik mijn vrijwilliger alleen achter liet.

"Wacht hier, ik ben zo terug!"

Toen ik zeker anderhalve minuut later met het doosje terug kwam, was alle magie van het moment verdwenen en was de vrijwilliger vergeten welke kaart hij had getrokken..

Nog zo'n blunder

Ik gaf een goocheloptreden op een bruiloftsfeest in een chique restaurant. Midden in mijn show ontdekte ik waarom de kinderen steeds zo hard aan het lachen waren.

Niet omdat ze mijn show zo grappig vonden, maar omdat mijn gulp al die tijd wagenwijd open stond!

Nu jij!

Vertel eens? Wat is de grootste blunder die jij ooit gemaakt hebt?
Laat het hieronder weten in de reacties...

Je las een artikel van Rube

Rube van Tienen

Rube is oprichter van PresentatiePro. Als voormalig Nederlands Kampioen goochelen is hij een meester in het beïnvloeden van zijn publiek. In 2007 gaf Rube de meest bekeken Nederlandstalige TED Talk. Hij brengt 17 jaar praktijkervaring mee als presentatiecoach, presentatietrainer en dagvoorzitter.

Deel dit artikel: