PowerPoint templates voor je presentatie (gratis)

Featured image for “PowerPoint templates voor je presentatie (gratis)”

PowerPoint templates zijn ideaal wanneer je zelf geen grafisch vormgever bent, maar je toch een PowerPoint presentatie wil met een mooi design.

Microsoft PowerPoint heeft standaard al een aantal templates waar je uit kunt kiezen, maar deze worden al door iedereen gebruikt en zijn daardoor niet echt origineel.

PowerPoint templates top 3

Er zijn verschillende websites waar templates worden aangeboden. Sommige zijn echter matig in kwaliteit, anderen vragen je om geld te betalen. Ik heb een selectie voor je gemaakt van de 3 beste websites voor gratis PowerPoint templates.

1. Slides Carnival

Mijn favoriete bron voor gratis PowerPoint templates is Slides Carnaval. Deze website telt 43 schitterende templates.

Het voordeel van Slides Carnival boven andere websites is dat deze templates niet slechts één achtergrond bevatten, maar meerdere achtergronden voor verschillende toepassingen. Ook worden er tips en voorbeelden gegeven om je PowerPoint effectief in te delen.

Je hebt snel een geschikte template gevonden doordan je kunt filteren op categorie. Lees wel even de FAQ om te zien hoe je de templates kun openen in PowerPoint.
Klik hier om naar Slides Carnival te gaan >>
Bekijk hieronder de tutorial video.

2. Presentation Magazine

Presentation Magazine claimt tienduizenden PowerPoint templates te hebben. De kwaliteit van deze templates is stukken minder dan van de hierboven genoemde Slides Carnival, maar het kan zo maar zijn dat hier precies die ene dia tussen zit waar je naar op zoek bent. Je kunt makkelijk zoeken op categorie. Met 1 klik is de template te downloaden.
Klik hier om naar Presentation Magazine te gaan >>

3. Kingsoft Store

Kingsoft Store heeft een breed assortiment aan templates. De meeste zijn best leuk vormgegeven. Helaas zitten er ook templates tussen die verouderd zijn en daardoor niet geopend kunnen worden.

Toch is deze site het bekijken waard wanneer je op zoek bent naar iets specifieks wat je niet gevonden hebt op één van de bovenstaande websites.
Klik hier om naar Kingsoft Store te gaan >>

Je las een artikel van Rube

Rube van Tienen

Rube is oprichter van PresentatiePro. Als voormalig Nederlands Kampioen goochelen is hij een meester in het beïnvloeden van zijn publiek. In 2007 gaf Rube de meest bekeken Nederlandstalige TED Talk. Hij brengt 17 jaar praktijkervaring mee als presentatiecoach, presentatietrainer en dagvoorzitter.

Deel dit artikel: