Stand-up comedian Rube van Tienen

Wat ik leerde van een 10-weekse cursus stand-up comedy

Ik heb altijd al van humor en comedy gehouden. Als kind keek ik urenlang naar André van Duin en Toon Hermans. Daarom besloot ik me in te schrijven voor een 10 weken durende cursus stand-up comedy, gegeven door Roel C. Verburg in Amsterdam. Het was een spannende en leerzame ervaring, die ik graag met jullie wil delen. Tip: de video …

Doorgaan >

Nieuw fenomeen: Screenshotting

Is het je al eens overkomen? Midden in je presentatie ben je bij een dia in je Powerpoint aangekomen met belangrijke informatie. Plotseling zie je vanuit verschillende kanten in de zaal mobieltjes in de lucht gestoken worden om foto’s te maken!

Doorgaan >

"Hee goochelaar!"

Ik ben goochelaar.
Dat wil zeggen dat ik goochel, kan goochelen.
Niet dat mijn identiteit goochelaar is.
En toch word ik door velen alleen als goochelaar gezien.
Sommige mensen begroeten…

Doorgaan >
Presenteren als Steve Jobs

Wat je van Steve Jobs’ presentaties kunt leren

Steve Jobs was een meester in presenteren. In zijn typische zwarte coltrui en spijkerbroek kon hij zalen van duizenden mensen muisstil krijgen, om vervolgen los te barsten in ovationeel applaus. In 2007 gaf Jobs zijn, naar mijn mening, beste presentatie ever: De introductie van de allereerst iPhone.

Doorgaan >
Cups and Balls

Mijn best bewaarde geheim als goochelaar

In dit verhaal (+ video) vertel ik hoe ik 2x Nederlands Kampioen goochelen werd met een truc die duizenden jaren oud is. Ook vertel ik over het bezoekje van Hans Klok bij mij thuis. Ik was pas 16 jaar oud!

Doorgaan >