Beschamende podium blunders

Laatst vroeg iemand me: “Wat is de grootste blunder die jij ooit hebt gemaakt op het podium?”. Ik moest even nadenken, want in de 12 jaar dat ik op het podium sta, zijn er veel dingen mis gegaan…

Doorgaan >
Presentatie tools

10 handige presentatie tools

In de afgelopen 12 jaar heb ik veel verschillende tools gebruikt bij mijn presentaties. Het leek me handig om hier een overzicht van te maken zodat jij niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

Doorgaan >

Nieuw fenomeen: Screenshotting

Is het je al eens overkomen? Midden in je presentatie ben je bij een dia in je Powerpoint aangekomen met belangrijke informatie. Plotseling zie je vanuit verschillende kanten in de zaal mobieltjes in de lucht gestoken worden om foto’s te maken!

Doorgaan >
Hoe begin je een presentatie?

Hoe begin je een presentatie?

Je presentatie beginnen, hoe doe je dat? Hoe begin je een presentatie zo dat je de aandacht van je publiek grijpt én zorgt voor een goede eerste indruk?

Doorgaan >

"Hee goochelaar!"

Ik ben goochelaar.
Dat wil zeggen dat ik goochel, kan goochelen.
Niet dat mijn identiteit goochelaar is.
En toch word ik door velen alleen als goochelaar gezien.
Sommige mensen begroeten…

Doorgaan >
Presenteren als Steve Jobs

Wat je van Steve Jobs’ presentaties kunt leren

Steve Jobs was een meester in presenteren. In zijn typische zwarte coltrui en spijkerbroek kon hij zalen van duizenden mensen muisstil krijgen, om vervolgen los te barsten in ovationeel applaus. In 2007 gaf Jobs zijn, naar mijn mening, beste presentatie ever: De introductie van de allereerst iPhone.

Doorgaan >