Presentatie maken

Presentatie maken? Zo doe je dat! (Stappenplan)

Presentatie maken, het staat op de to-do list van vrijwel ieder groot project. Een presentatie maken is een effectieve manier om een groep mensen te bereiken. Met een goede presentatie kun je de aandacht van je publiek lange tijd vasthouden. Goed idee dus, om een presentatie te maken! Maar hoe?

Doorgaan >
Presentatie blunders

Beschamende podium blunders

Laatst vroeg iemand me: “Wat is de grootste blunder die jij ooit hebt gemaakt op het podium?”. Ik moest even nadenken, want in de 12 jaar dat ik op het podium sta, zijn er veel dingen mis gegaan…

Doorgaan >
Presentatie tools

10 handige presentatie tools

In de afgelopen 12 jaar heb ik veel verschillende tools gebruikt bij mijn presentaties. Het leek me handig om hier een overzicht van te maken zodat jij niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

Doorgaan >
Screenshotting PresentatiePro

Nieuw fenomeen: Screenshotting

Is het je al eens overkomen? Midden in je presentatie ben je bij een dia in je Powerpoint aangekomen met belangrijke informatie. Plotseling zie je vanuit verschillende kanten in de zaal mobieltjes in de lucht gestoken worden om foto’s te maken!

Doorgaan >
Presentatietrainer boeken

Hoe begin je een presentatie?

Je presentatie beginnen, hoe doe je dat? Hoe begin je een presentatie zo dat je de aandacht van je publiek grijpt én zorgt voor een goede eerste indruk?

Doorgaan >
Goochelaar Rube van Tienen

"Hee goochelaar!"

Ik ben goochelaar.
Dat wil zeggen dat ik goochel, kan goochelen.
Niet dat mijn identiteit goochelaar is.
En toch word ik door velen alleen als goochelaar gezien.
Sommige mensen begroeten…

Doorgaan >
Presentatie Steve Jobs

Wat je van Steve Jobs’ presentaties kunt leren

Steve Jobs was een meester in presenteren. In zijn typische zwarte coltrui en spijkerbroek kon hij zalen van duizenden mensen muisstil krijgen, om vervolgen los te barsten in ovationeel applaus. In 2007 gaf Jobs zijn, naar mijn mening, beste presentatie ever: De introductie van de allereerst iPhone.

Doorgaan >
Powerpoint presentatie

7 dingen die je moet bannen uit je PowerPoint presentatie

Tuurlijk, ik begrijp best dat je graag een PowerPoint wil maken voor bij je presentatie. Een PowerPoint geeft je houvast en kan je verhaal ondersteunen. Er zijn echter een aantal dingen die gewoon niet werken. Omdat ik deze fouten toch nog vaak gemaakt zie worden kom ik je even waarschuwen.

Doorgaan >