Stand-up comedian Rube van Tienen

Wat ik leerde van een cursus stand-up comedy

Ik heb altijd al van humor en comedy gehouden. Als kind keek in urenlang naar André van Duin en Toon Hermans. Daarom besloot ik me in te schrijven voor een 10 weken durende cursus stand-up comedy, gegeven door Roel C. Verburg in Amsterdam. Het was een spannende en leerzame ervaring, die ik graag met jullie wil delen. Tip: de video …

Doorgaan >

Beschamende podium blunders

Laatst vroeg iemand me: “Wat is de grootste blunder die jij ooit hebt gemaakt op het podium?”. Ik moest even nadenken, want in de 12 jaar dat ik op het podium sta, zijn er veel dingen mis gegaan…

Doorgaan >
Presentatie tools

10 handige presentatie tools

In de afgelopen 12 jaar heb ik veel verschillende tools gebruikt bij mijn presentaties. Het leek me handig om hier een overzicht van te maken zodat jij niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

Doorgaan >

Nieuw fenomeen: Screenshotting

Is het je al eens overkomen? Midden in je presentatie ben je bij een dia in je Powerpoint aangekomen met belangrijke informatie. Plotseling zie je vanuit verschillende kanten in de zaal mobieltjes in de lucht gestoken worden om foto’s te maken!

Doorgaan >
Hoe begin je een presentatie?

Hoe begin je een presentatie?

Je presentatie beginnen, hoe doe je dat? Hoe begin je een presentatie zo dat je de aandacht van je publiek grijpt én zorgt voor een goede eerste indruk?

Doorgaan >

"Hee goochelaar!"

Ik ben goochelaar.
Dat wil zeggen dat ik goochel, kan goochelen.
Niet dat mijn identiteit goochelaar is.
En toch word ik door velen alleen als goochelaar gezien.
Sommige mensen begroeten…

Doorgaan >